M A N I E R
this site the web

Είστε τυφλοί και επικίνδυνοι .

Την παραπομπή στον εισαγγελέα όσων ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας προανήγγειλε πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τα έκτακτα μέτρα, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για εκδίκηση αλλά για επιθυμία του λαού. O κ. Παπανδρέου δήλωσε μάλιστα πως «κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να μας μιλήσει, να απολογηθεί».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο με τα μέτρα ο κ. Παπανδρέου είπε «ή το ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία», καλώντας τη ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων της και να στηρίξει την προσπάθεια για τη σωτήρια της χώρας, όπως είπε.

Σε διαφορετική περίπτωση πρόσθεσε, η ΝΔ θα χαρακτηρισθεί «λιποτάκτης ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

«Ο λαός θέλει να πιστέψει ότι ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπηρετεί το δίκαιο, το έθνος, τον πολίτη και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες» δήλωσε την Πέμπτη από το βήμα της βουλής, δήλωσε.

«Καθημερινά βλέπω στα υπουργεία να αναδύεται η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε», δήλωσε επίσης ο κ. Παπανδρέου, προκαλώντας....

την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμα ότι μέσα στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ «φτιάχτηκε ένα δεύτερο δημόσιο», με διορισμό επιπλέον 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 νέων συμβασιούχων.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε επίσης έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνησή της να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας. «Ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στην χρεοκοπία», υπογράμμισε.

«Ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του» επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα που είναι σήμερα το ελληνικό πρόβλημα θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να είναι αύριο το ελληνικό θαύμα».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν έχει να προτείνει εναλλακτική λύση και συμπλήρωσε: «Εξηγήστε τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η χώρα αν κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις που όλοι κοπτόμαστε, τι θα γίνει κύριοι της ΝΔ;». Υποστήριξε ακόμα πως «πραγματικός πατριωτισμός είναι να κάνουμε το παν να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία, πατριωτισμός είναι να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα που μας πληγώνει».

Η βία δεν δίνει απαντήσεις

«Ο λαός θέλει να πιστέψει ότι ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπηρετεί το δίκαιο, το έθνος, τον πολίτη και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες» δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Η βία δεν δίνει απαντήσεις. ας απομονώσουμε όλοι μας τη βία. και όσοι συμφωνούν και όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές μας» επισήμανε αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης

Παπανδρέου: Που κρύβετε τον κ. Καραμανλή

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...