M A N I E R
this site the web

Υπό καθεστώς ΔΝΤ -ΕΕ,του Γ.Δελαστίκ

Σώθηκε η χώρα, χάθηκε ο λαός! Δεν πτωχεύει η Ελλάδα, πτωχεύουν οι Ελληνες! Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τις εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων και την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Γερμανοί αποφάσισαν τελικά να επιτρέψουν τη δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., άρα ως κράτος δεν χρεοκοπούμε. Το αντίτιμο όμως είναι βαρύ.
Του Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος, 30/4/2010
Με την παράδοση της χώρας στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αρχίζει η μαζική σφαγή των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Θα πτωχεύσουν οι Ελληνες για να μην πτωχεύσει η χώρα, αποφάσισε η κυβέρνηση. Αν αφήσουμε ανενόχλητο το νέο καθεστώς, θα μας λιώσουν.
Λυσσομανούν οι Γερμανοί. Ηθελαν οπωσδήποτε χρεοκοπία της Ελλάδας - «αναδιάρθρωση του χρέους» το λένε στη γλώσσα τους οι κερδοσκόποι, ώστε να μην καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος τι εννοούν. «Η επιτροπή της Ε.Ε. προέταξε καθαρή άρνηση στις απαιτήσεις του πολιτικού και οικονομικού κόσμου της Γερμανίας για μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας» έγραφε περίλυπη στην πρώτη σελίδα της η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ».
«Ανεύθυνη» η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, κατά την επίσης δεξιά «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Και όχι μόνο αυτό. «Ενεργούμενα των χρηματοπιστωτικών αγορών φαίνονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» κατά την ίδια εφημερίδα. Βαρύτατες κατηγορίες. Τι έκαναν; Υποχώρησαν να δοθούν δάνεια....
στην Ελλάδα χωρίς να θέσουν ως προϋπόθεση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους! Πρόκειται για ανθελληνική υστερία.
Εξω από το ευρώ η Ελλάδα, απαιτούν επίσης ισχυροί κύκλοι μέσα στη Γερμανία. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε δημοσιεύματα - τα οποία είναι αμέτρητα.
Το ζητούν δημοσίως ακόμη και εξέχοντες πολιτικοί του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού του Βερολίνου.
Μέχρι που στελέχη του συνασπισμού μπλοκάρισαν απόπειρα της... κυβέρνησης να περάσει «στη ζούλα» από τη Βουλή το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χορήγηση της «βοήθειας» προς την Ελλάδα!
Μπορούν να πετάξουν όντως τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης; Από νομικής πλευράς, η απάντηση είναι κατηγορηματικά «όχι». Οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν απολύτως καμιά δυνατότητα και καμιά διαδικασία εκδίωξης μιας χώρας από την Ευρωζώνη, όσο χρέος ή ελλείμματα και αν έχει. Μόνο πρόστιμα. Τίποτα παραπάνω.
Από οικονομικής πλευράς όμως, αν το θελήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης, μπορούν άνετα να στραγγαλίσουν αμέσως την ελληνική οικονομία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποχρεώσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ. Αρκεί η συνεργασία των απατεώνων των οίκων αξιολόγησης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Το κόλπο είναι απλό: οι οίκοι υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας εν μια νυκτί και η ΕΚΤ δεν κάνει πλέον δεκτά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα για να χορηγεί ρευστότητα στις εμπορικές τράπεζες. Αυτομάτως, αυτό οδηγεί σε κατάρρευση όλες τις ελληνικές τράπεζες. Κόλαση! Μόνη λύση τότε η επιστροφή στη δραχμή.
Μόνο με πολιτική απόφαση μπορεί φυσικά να γίνει κάτι τέτοιο. Πολιτική απόφαση από το Βερολίνο, εννοείται.
Το ότι θα διαφωνούν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη κ.λπ. είναι βέβαιο, αλλά έχει μικρή σημασία. Για να αποφασίσει όμως κάτι τόσο εχθρικό για τη χώρα μας η Γερμανία τινάζοντας στον αέρα την Ευρωζώνη, θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποφασίσει αλλαγή της στρατηγικής της στο θέμα της Ευρώπης.
Κρίση στρατηγικής στο κορυφαίο ζήτημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σίγουρα διέρχεται η Γερμανία.
Μαίνονται οι αντιθέσεις κορυφαίων κύκλων των ελίτ της για τις επιλογές που πρέπει να γίνουν. Η ελληνική κρίση και κυρίως η προσπάθεια της Μέρκελ να εξευτελίσει την Ελλάδα για να τη μετατρέψει σε παράδειγμα προς αποφυγήν για τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ε.Ε., έδρασαν ως καταλύτης.         http://tvxs.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...