M A N I E R
this site the web

Tους μετανάστες κατηγορεί για τη βρωμιά της Αθήνας...

Tους μετανάστες κατηγορεί για τη βρωμιά της Αθήνας ο Ν. Κακλαμάνης        
Τους κατηγορήσαμε για την οικονομική κρίση και την ανεργία, τους κατηγορήσαμε για την εγκληματικότητα, τους κατηγορήσαμε για χίλιους δυό λόγους... Μετά τα μύρια - όσα που κατά καιρούς έχουν καταλογισθεί στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, τώρα ο δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, φαίνεται να βρήκε ποιος φταίει για το γεγονός ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει μία από τις πιο βρώμικες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Πέραν όμως των μεταναστών, οι διαδηλωτές είναι επίσης «βρομιάρηδες», σύμφωνα με τον Ν. Κακλαμάνη.
«Το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας στην Αθήνα οφείλεται στην υπαίθρια διαβίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών, στις παράνομες αγορές μικροπωλητών, στις καθημερινές πορείες στο κέντρο της πόλης και στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των κομμάτων», δήλωσε χθες ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος θα μπορούσε να πει κανείς πως μένει εκτός Αθηνών, αφού υποστήριξε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αθήνα αξιολογήθηκε ως η καθαρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη».
Στο πλαίσιο του καθαρισμού της πόλης, ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου καταβάλλει προσπάθεια για την απομάκρυνση των 3.500 καταγεγραμμένων εγκαταλελειμμένων οχημάτων που υπάρχουν διάσπαρτα στην Αθήνα, ενώ ενημέρωσε και για τη δημιουργία της γραμμής 1960, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τους δρόμους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος της Αθήνας και στα γκράφιτι για τα οποία είπε πως πρέπει «να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα ο βανδαλισμός σε βάρος των μνημείων της πόλης».
Τέλος, όσον αφορά τα σκουπίδια, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε τα προβλήματα που παρουσιάζει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και τόνισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων στη Φυλή καθώς και η κατασκευή των νέων ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα.
 

2 σχόλια:

OSTRIA είπε...

μπραβο για την αναρτηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Άδικο έχει;
Έτσι ήταν η Αθήνα πριν 10 - 15 χρόνια;
Eντάξει και τότε υπήρχε βρωμιά δε λέω αλλά η κατάσταση έχει παραγίνει.
Οι μικρομεσαίοι έμποροι πεθαίνουν πληρόνοντας τα κερατά τους σε φόρους και οι άλλοι έξω δεν πληρόνουν τίποτα.
Η μπόχα είναι απίστευτη και πάντως κάτι πρέπει να γίνει.

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...