M A N I E R
this site the web

Το νέο εργαλείο της Google ξεσκεπάζει την κρατική λογοκρισία.

Έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η Google να απαντήσει στα αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων του κόσμου για λογοκρισία περιεχομένου στο διαδίκτυο: δημιούργησε ένα νέο online εργαλείο το οποίο θα προβάλλει τα διάφορα αιτήματα αυτά, «ξεμπροστιάζοντας» τες.
Το νέο αυτό εργαλείο, το οποίο αποκάλυψε η Google χθες το βράδυ αποτελείται από ένα διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δείχνει ποια κράτη έχουν προβάλλει αιτήματα λογοκρισίας είτε video στο YouTube, είτε περιεχομένου στην υπηρεσία αναζήτησης της Google, ή, ακόμη, έχουν ζητήσει τα προσωπικά δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών της. Πρόκειται για απάντηση τόσο στις κυβερνήσεις που προβάλλουν τα σχετικά αιτήματα, όσο και σε διάφορες οργανώσεις για προστασία προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι αμφισβητούν τις πιέσεις που δέχεται η Google από διάφορες κυβερνήσεις του κόσμου. Σημειώνονται, ακόμη, οι περιπτώσεις στις οποίες η αμερικανική εταιρεία συναίνεσε, ικανοποιώντας τα αιτήματα αυτά.
Τα στοιχεία που παρέχονται αφορούν τη χρονική περίοδο από 1η Ιουλίου 2009 έως το τέλος του ίδιου χρόνου και η εταιρεία ελπίζει ότι «μέσω μεγαλύτερης διαφάνειας θα καταπολεμήσουμε τη λογοκρισία.» Στην κορυφή της σχετική λίστας για υποβολή αιτήματος αφαίρεσης περιεχομένου βρίσκεται η Βραζιλία, και ακολουθούν οι Γερμανία, Ινδία, Αμερική, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν παρέχονται σχετικά στοιχεία για την Κίνα, καθώς, όπως εξηγεί η Google, η χώρα θεωρεί τα αιτήματα αυτά ως κρατικά μυστικά. Αν συμπεριλαμβανόταν, πάντως, στη λίστα αυτή, σίγουρα θα βρισκόταν στην κορυφή.
Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, η οποία συχνά κατηγορείται για «κατασκοπεία» των χρηστών των υπηρεσιών της, δηλώνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα αυτά είναι λογικά, καθώς αφορούν περιπτώσεις προβολής περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας ή αφορούν αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το νέο αυτό εργαλείο, όμως, δεν προβάλλει τα αιτήματα τα οποία έχουν υποβάλλει στην Google τόσο ιδιώτες, όσο και εταιρείες και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί.
Πηγή: The Guardian

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...