M A N I E R
this site the web

Ιός σε παιχνίδι του Facebook

Ψεύτικες διαφημίσεις οι οποίες έχουν ιό εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες σε όσους παίζουν το παιχνίδι Farm Town στο Facebook. Οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες να “σκανάρουν” τον υπολογιστή τους με αντιικό Η εταιρεία του παιχνιδιού, SlashKey, εξέδωσε ανακοίνωση την οποία παραδέχεται πως όντως το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ψεύτικες διαφημίσεις οι οποίες ενημερώνουν τον παίκτη πως ο υπολογιστής του είναι μολυσμένος με ιό. Πολλοί παραπλανημένοι πάτησαν τον σύνδεσμο ο οποίος τους πρότεινε ένα δήθεν αντιικό και για την αγορά του ζητούνταν ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας.
Ειδικοί από την εταιρία αντιικών για υπολογιστές, Sophos, είπαν στην Telegraph πως πολλοί χρήστες του Farm Town έχουν κάνει αναφορές για προβλήματα ενώ αρκετοί έχουν “κολλήσει” ιό δίχως να το γνωρίζουν.
“Μολυσμένες διαφημίσεις εμφανίζονται σε τρίτα μέρη ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να καταλάβουν πως η διαφήμιση που βλέπουν είναι ιός και εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα των χάκερς”, τόνισε ο ανώτερος σύμβουλος για την τεχνολογία στη Sophos, Graham Cluley.
Η εταιρία του παιχνιδιού έχει συμβουλεύσει τους παίκτες να την ενημερώσουν σε περίπτωση που δουν κάποια “ύποπτη” διαφήμιση ενώ θα απαγορεύσει προς το παρόν την ανάρτηση διαφημίσεων.
Επιπλέον, ο κ. Cluley υποστηρίζει πως το καλύτερο είναι αυτό το διάστημα να μην παίζουν οι χρήστες το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ελέγξουν την προστασία του υπολογιστή τους.
Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση σε τέτοιου είδους επιθέσεις αφού οι χάκερς βλέπουν πως αυτός ο τρόπος “αλίευσης” των στοιχείων εξαπατά πολλούς χρήστες του διαδικτύου.cosmos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...