M A N I E R
this site the web

Στίβεν Χόκινγκ: «Να μείνουμε μακριά από τους εξωγήϊνους»

Εξωγήινοι είναι πιθανόν να υπάρχουν, όμως οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που είναι δυνατόν να προκύψουν, προειδοποιεί ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Steven Hawking, σε εκπομπή που μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel.
«Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα έχει βαρύτητα μεγαλύτερη από όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάσθηκε στην Αμερική, κάτι που δεν ήταν επιτυχημένο για τους Ινδιάνους της Αμερικής», τόνισε ο επιστήμονας στην εκπομπή.

«Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι ενδέχεται να γίνουν νομάδες, αποβλέποντας στην κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν», περιέγραψε ο 68χρονος Hawking στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Steven Hawking».
Στην ερώτηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ο διάσημος αστροφυσικός τόνισε «η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι».
Η λογική του Hawking σχετικά με τους εξωγήινους είναι, γι’αυτόν, ασυνήθιστα απλή. Το σύμπαν, εξηγεί, έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας εκ των οποίων περιέχει εκατοντάδες εκατομμύρια αστέρια. Σε ένα τόσο μεγάλο μέρος, είναι σχεδόν αδύνατο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης στον οποίον έχει εξελιχθεί ζωή. «Στο μαθηματικό μου μυαλό, οι αριθμοί και μόνο κάνουν την σκέψη των εξωγήινων εντελώς λογική», λέει. «Η μεγάλη πρόκληση είναι να βρούμε πώς θα δείχνουν οι εξωγήινοι εμφανισιακά».
Η απάντηση σε αυτό, υποστηρίζει, είναι ότι οι περισσότεροι θα δείχνουν ανάλογοι με τα μικρόβια ή με τα απλά ζώα –το είδος της ζωής, δηλαδή, που κυριάρχησε στην Γη κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της.
Μία σκηνή από το ντοκιμαντέρ του.............
για το Discovery Channel δείχνει κοπάδια φυτοφάγων ζώων να «σκαλίζουν» μία εξωγήινη βουνοπλαγιά, όταν ξαφνικά αρπάζονται από ιπτάμενα, κίτρινα ερπετά. Μία άλλη δείχνει διάφανα, φωσφοριζέ θαλάσσια ζώα να δημιουργούν μεγάλα κοπάδια στους ωκεανούς, τα οποία απλώνονται κάτω από τους χοντρούς πάγους της Ευρώπης, ενός εκ των φεγγαριών του Δία. Τέτοιες σκηνές είναι εντελώς αναπόδεικτες, αλλά ο Hawking τις χρησιμοποιεί για να μας οδηγήσει σε ένα άλλο σοβαρό θέμα: ότι κάποιες μορφές ζωής μπορούν να είναι έξυπνες και να αποτελούν απειλή. Ο Hawking πιστεύει ότι η επαφή με αυτά τα είδη μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ανθρωπότητα. Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ Into the Universe with Stephen Hawking                                          
Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι οι εξωγήινοι μπορούν ακόμα και να εισβάλλουν στην Γη για τις φυσικές πηγές της: «Αρκεί να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς η ευφυής ζωή μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να γνωρίσουμε. Φαντάζομαι ότι μπορεί να επιβιώνουν σε τεράστιες ατράκτους, έχοντας κατασπαταλήσει όλες τις πηγές του πλανήτη τους. Τέτοιοι εξελιγμένοι εξωγήινοι μπορεί να γίνουν νομάδες, επιδιώκοντας να κατακτήσουν και να επεκταθούν σε όποιον πλανήτη μπορούν να προσεγγίσουν».
Καταλήγει, μάλιστα, λέγοντας ότι «το να προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινες φυλές είναι σχετικά επικίνδυνο» και ότι «αν οι εξωγήινοι ποτέ μας επισκεφθούν, η έκβαση θα είναι όμοια με αυτήν της Αμερικής, όταν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος, η οποία δεν ήταν και η καλύτερη για τους αυτόχθονες Αμερικάνους».
Η ολοκλήρωση το ντοκιμαντέρ αποτελεί θρίαμβο για τον Hawking, 68 ετών σήμερα, ο οποίος είναι παράλυτος από μία νευροκινητική ασθένεια που τον εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό να επικοινωνήσει. Το πρότζεκτ αυτό διήρκησε, για αυτόν και τους παραγωγούς του, τρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων επέμεινε να ξαναγράψει μεγάλο μέρος των κειμένων και να ελέγξει τα γυρίσματα. Ο επικεφαλής παραγωγός του Discovery, John Smithson, είπε σχετικά: «Ήθελε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα είναι μεν διασκεδαστικό για το γενικό κοινό, αλλά και επιστημονικό, και αυτό είναι δύσκολη δουλειά, δεδομένης της πολυπλοκότητας της ιδέας».
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εξωγήινη ζωή, το ντοκιμαντέρ Stephen Hawking’s Universe ξεκίνησε να προβάλλεται χθες (25/4) στην Αμερική, ενώ στο Discovery Channel την Ευρώπης ξεκινά την Κυριακή 9 Μαΐου.
Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πλειστάκις να έλθουν σε επαφή με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς.
Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Beatles, «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φθάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.
Πηγή: ΑΠΕ
                           

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...