M A N I E R
this site the web

Πού θα κρυφτούν "οι γνωστοί ύποπτοι

 Ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4 μονάδες παραμένει ίδιος και δεν αλλάζει, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας από την Eurostat στο 13,6% από το 12,7%.
   Τη σχετική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεκάλεσε για να ενημερωθεί, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της οικονομίας και να υπαρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.
   Ο κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε, μετά τη σημερινή εξέλιξη, πού θα κρυφτούν "οι γνωστοί ύποπτοι", εκείνοι που έλεγαν το 2009 ότι το έλλειμμα είναι μονοψήφιο και σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνάει το 9%.
   Και κατονόμασε την ΝΔ ως εκείνη την πολιτική δύναμη που προέβαινε σε αυτές τις δηλώσεις.
   Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "έγκλημα για τη χώρα", αυτό που συνέβη την περίοδο από το 2004 έως το 2009 , αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τη δική τους ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.
   Αναφερόμενος στο σήμερα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, μετά από πολλούς μήνες, μιας μεγάλης μάχης, ότι έχουμε πετύχει πολλά. Αναγνωρισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα μπροστά μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν. Και αυτό, όπως είπε, με δεδομένη την πρωτοφανή κρίση που περνάει η χώρα, που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.  .....
   Και είναι, πρόσθεσε, ιστορικό χρέος μας να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Ελληνες.
   Τόνισε δε ότι οι Ελληνες γνωρίζουν πού θα βρισκόμασταν σήμερα εάν με την ψήφο τους τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχαν αλλάξει την πορεία της χώρας. Και πρόσθεσε πως αν η Ελλάδα σήμερα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό στήριξης για το δανεισμό της, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει από όλους.
   Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όσα λέγονται γύρω από αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός".
   Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξ αιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ.
   Για το μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι η συγκρότησή του αποτελεί επιτυχία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, όταν μάλιστα έγινε σε πολύ μικρό διάστημα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
   Σήμερα, ανέφερε, επίσης, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για αποπροσανατολισμό της συζήτησης και να σπέρνουμε το φόβο και τον πανικό.
   Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, επιτακτική είναι η ανάγκη να μπούμε όλοι "επί τω έργω".
   Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σήμερα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
   Χαρακτήρισε τη σημερινή περίοδο ως "περίοδο έκτακτης ανάγκης" και αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πλήρως, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είχαν συνηθίσει να δουλεύουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
   Και έθεσε εκτός λεξιλογίου της κυβέρνησής του τη λέξη "διαχείριση".           Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών
   "Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να λύσει τα προβλήματα και όχι να επιχειρεί να τα καλύψει. Εγγυηθήκαμε την ανεξαρτησία των αριθμών και της παραγωγής των στατιστικών στοιχείων της χώρας, με νέους θεσμούς και μια ανεξάρτητη στατιστική αρχή και προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς στην διόρθωση των πραγματικών προβλημάτων στην οικονομία και στα δημόσια οικονομικά", ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στις χώρες μέλη της ευρωζώνης για το 2009.
  ΠΗΓΗ ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...