M A N I E R
this site the web

Εκτός τόπου και χρόνου.

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Όταν οι ώρες που περνά η χώρα είναι τόσο κρίσιμες, όταν λαμβάνονται αποβάσεις για τη σωτηρία και την επιβίωσή της, είναι τόσο μίζερο, αν όχι αστείο να ασχολούνται ορισμένοι – και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς – με τον αριθμό των δήμων στο νησί της Ρόδου. Τις μέρες που προηγήθηκαν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρόδο, στο μυαλό ορισμένων, το μόνο που υπήρχε ήταν ποιους θα δει, ποιους δεν θα δει και αν θα έχουν την ευκαιρία να του πει ο καθένας τον … πόνο του. Και απειλές, περί μη συμμετοχής στη σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί με την ΟΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας , για μαύρες σημαίες στους δρόμους, για show μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες των αθηναϊκών ΜΜΕ, για να τους καμαρώσει όλη η επικράτεια! Όλες αυτές ήταν ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι από τους δυσαρεστημένους.
Δεν κατάλαβαν , δυστυχώς ότι με τον τρόπο αυτό έχαναν το όποιο δίκιο μπορεί να είχαν και αποδυνάμωναν τα όποια επιχειρήματά τους. Η σοβαρότητα χάθηκε , η κοινή λογική επίσης.

Όταν η χώρα προσφεύγει στο ΔΝΤ κάποιοι κλεισμένοι στο καβούκι τους, στο μικρόκοσμό τους, δείχνουν να μην έχουν πάρει είδηση τι γίνεται πιο πέρα. Ο μικρόκοσμος του καθενός, ισοδυναμεί γι αυτούς με τον ομφαλό της γης. Καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Όπως λέει κι ο λαός, εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...