M A N I E R
this site the web

Συνέδριο με στόχο την καταπολέμηση της πείνας.

Με βασικό στόχο τη δρομολόγηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης για όλες τις περιοχές του πλανήτη και την καταπολέμηση της πείνας, διοργανώθηκε πρόσφατα στο Μονπελιέ της Γαλλίας το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Αγροτική Έρευνα και Ανάπτυξη.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), το συνέδριο διοργανώθηκε από επιστήμονες που ασχολούνται με την αγροτική έρευνα και τεχνολογία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και από εκπροσώπους μιας σειράς χώρων, που αποφάσισαν να επενδύσουν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του μέλλοντος.
Βέβαια, για έναν τόσο μεγαλόπνοο στόχο χρειάζεται μια κοινή γραμμή και κυρίως η συνεργασία όλων των διεθνών φορέων, θεσμών και παραγόντων. Αυτό προσπαθεί να επιτύχει το «Σχέδιο Δράσης του Μονπελιέ», που εγκρίθηκε από τους συνέδρους και στο οποίο γίνεται έκκληση για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών σε κάθε χώρα, σε κάθε θεσμό και σε κάθε φορέα.
Το «Σχέδιο Δράσης» ζητά επίσης από τους επιστήμονες να μεθοδεύουν έτσι τα ερευνητικά τους προγράμματα, ώστε αφενός μεν να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, αφετέρου δε να σέβονται πλήρως τις ρήτρες για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει, δηλαδή να ερευνούν μαζί αλλά και προς το συμφέρον των απανταχού αγροτών, καθώς και με τη συμμετοχή τους.
Πάντως, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ένα από τα αρνητικά του συνεδρίου ήταν το γεγονός ότι η πλειονότητα των επιστημόνων, που συμμετείχαν στο συνέδριο, ανήκουν ακόμη στο αποκαλούμενο «κλαμπ των ηλικιωμένων ερευνητών». Επιπλέον, δεν εκπροσωπούνταν καν οι γυναίκες και οι νέοι.
Δηλαδή, εκείνες οι ομάδες που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία του αγροτικού πληθυσμού στον πλανήτη. Όπως και να ‘χει, το επόμενο παγκόσμιο συνέδριο Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί σε δύο χρόνια, θα ελέγξει και θα αξιολογήσει το πρακτικό αποτέλεσμα της τωρινής προσπάθεια
ς .         Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...