M A N I E R
this site the web

Σαφής στήριξη της Γαλλίας

   Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα τάσσεται η Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
   Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που συγκροτήθηκε η Ευρωζώνη και καθιερώθηκε το ενιαίο νόμισμα.
   Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πολιτική και τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η οποία αυτή την περίοδο πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να πλήξει και οποιαδήποτε άλλη χώρα.
   Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας, η οποία αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι επιλογή της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια και ότι αυτό που επιζητεί είναι να μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με αυτό που δανείζονται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
   Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και το Παρίσι και τις συναντήσεις που είχε με την Άγκελα Μέρκερ και τον Νικολά Σαρκοζί.
   Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο και τις δηλώσεις που έγιναν στο προεδρικό μέγαρο, είχε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους της αποστολής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων θα μεταφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα το μήνυμα Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας, αλλά και του προέδρου της ευρωζώνης για την απόφασή τους να ξεκινήσουν συντονισμένη μάχη κατά των κερδοσκόπων.
   Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος, με τις επισκέψεις του σε διάφορες χώρες, κτίζοντας συστηματικά την έξοδο από την κρίση, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.
   Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι μάχες αρχίζουν και αποδίδουν, όπως και οι κόποι του λαού. Και χαρακτήρισε ως ένα βήμα παραπέρα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όσα συζήτησε με τον κ. Σαρκοζί, ο οποίος είχε σήμερα και μακρά συνομιλία με την κ. Μέρκελ.
   Η βασική προσπάθεια της Ελλάδας ήταν, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, να βγάλει από πάνω της ότι το πρόβλημα είναι η ίδια. Το πρόβλημα, όπως ανέφερε, είναι στην ευρωζώνη, η οποία καλείται να δείξει αν μπορεί να τρίξει τα δόντια της στους κερδοσκόπους.
   Για το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί και συζητά σε αυτό το επίπεδο και να μετέχει στις προσπάθειες λύσης του προβλήματος. Και από τον κ. Ομπάμα, όπως είπε, θα ζητηθεί η στήριξή του στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.
   Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά με τους μηχανισμούς που υπάρχουν στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση κρίσεων και απάντησε, τονίζοντας ότι οι μηχανισμοί είναι καλοί, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το άμεσο, γιατί δεν κινούνται με τις ταχύτητες των αγορών.
    Είπε, ωστόσο, ότι συζητούνται οι μηχανισμοί που πρέπει να δημιουργηθούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει σημαντική πρόοδος μέχρι τον Απρίλιο, όταν η Ελλάδα θα χρειασθεί να ξαναδανειστεί. Αυτά συζητάμε, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η διάθεση των εταίρων και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιδείχθηκε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, επαναλαμβάνοντας φράση του Νικολά Σαρκοζί ότι η Ελλάδα δεν θα έχει μόνο πολιτική στήριξη.
    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ελλάδα κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν δεν βρεθεί τρόπος να λυθεί το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Ο πρωθυπουργός είπε "δεν κλείνω τα χαρτιά μου και δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα καθώς αυτή την ώρα δίνουμε μια μάχη". Από την άλλη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα έγινε ένα θετικότερο βήμα στην έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και εξήρε τη σημαντική συμβολή της Γαλλίας και του κ. Σαρκοζί γι αυτό.
   Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να μην χρειαστεί η Ελλάδα καμία βοήθεια, θεωρώντας ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Και πρόσθεσε ότι δηλώσεις, όπως της κ. Μέρκελ και ειδικότερα του κ. Σαρκοζί, περνάνε ένα ψυχολογικό μήνυμα στις αγορές και τις επηρεάζουν. Οι κινήσεις, πρόσθεσε, θα γίνουν το γρηγορότερο δυνατό και απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν δέχτηκε πίεση από κανένα για πρόσθετα μέτρα.
   Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για ορισμένα γεγονότα στην Ελλάδα που συμβαίνουν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και απάντησε ότι υπήρξαν κάποια πράγματα που οφείλονται σε παρεξήγηση τα οποία θα διαλευκανθούν συντονισμένα και δυναμικά.ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...