M A N I E R
this site the web

Ευρωπαϊκό Ταμείο προτείνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου για τη στήριξη των κρατών μελών της ευρωζώνης που το έχουν ανάγκη, αναμένεται να ανακοινώσουν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, απορρίπτοντας την εμπλοκή του ΔΝΤ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο κλιμακώνει τις πιέσεις του ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα πρέπει να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ποιο τρόπο θα βοηθήσει την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί «σοβαρή αναταραχή» για το ευρώ.
Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν μια συμφωνία για την βοήθεια προς την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων μετά το γεύμα των δυο ανδρών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ο κ. Rompuy προτίθεται να συγκαλέσει μια σύνοδο κορυφής αυτήν την εβδομάδα με τις δεκαέξι χώρες της ζώνης του ευρώ για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως το ζήτησαν την Τρίτη η Γαλλία και η Ισπανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευρωπαϊκό Ταμείο προτείνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
Το σχέδιο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών πρόκειται να παρουσιαστεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα υποστηριχτεί από τον προεδρεύων της ΕΕ, Ισπανό πρωθυπουργό Θαπατέρο.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των Σοσιαλιστών στο Reuters, «τo ταμείο θα μπορεί να δανειστεί χρήματα από τις αγορές χρησιμοποιώντας την εμπειρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε εκδόσεις ομολόγων. Στη συνέχεια, με τα κεφάλαια που θα έχουν συγκεντρωθεί, το ταμείο θα μπορεί να δανείσει χρήματα σε κράτη μέλη που τα χρειάζονται». Για το σχέδιο οι σοσιαλιστές ηγέτες συμβουλεύτηκαν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...