M A N I E R
this site the web

Περί πολιτικής ευθυξίας (και ιατρικής δεοντολογίας)

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Δεν συμβαίνει συχνά, ωστόσο, κάποιες φορές συμβαίνει, για να μας θυμίζει ότι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν αρκούνται στο να κάθονται απλά σε θώκους δημόσιων αξιωμάτων. Επιθυμούν να είναι στοιχειωδώς αποτελεσματικοί στις θέσεις όπου τους έστειλε η ψήφος των πολιτών. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, προτιμούν να παραιτηθούν. Αυτό, ει μη τι άλλο, σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη – αν και σπανίζει –πολιτική ευθιξία.
Στην σημερινή πολιτική πρακτική, η παραίτηση δεν είναι παρά μια κούφια «απειλή», ένα πυροτέχνημα, που σχεδόν ποτέ δεν φέρνει αποτέλεσμα, κάθε φορά που επισείεται ως τρόπος αντίδρασης, διαμαρτυρίας ή πίεσης. Και είναι φυσικό να μην φέρνει αποτέλεσμα, αφού κανένας δεν πιστεύει ότι αυτοί που απειλούν να παραιτηθούν θα το κάνουν και ούτε ασφαλώς και οι ίδιοι που το λένε είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους. Διότι την εξουσία, μικρή ή μεγαλύτερη, ουδείς εμίσησεν.
Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου κ.
Μανώλη Τριανταφύλλου, έχουμε την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον προαναφερθέντα κανόνα. Παραιτήθηκε από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου, σαν ελάχιστος τρόπος αντίδρασης στα χρονίζοντα και άλυτα παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, προβλήματα του Νοσοκομείου.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Τριανταφύλλου όπως ο ίδιος είπε στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ήταν το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό, να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας μια 17χρονη από την Κάλυμνο η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε τροχαίο ατύχημα. Η νεαρή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος που μπορεί να κόστιζε τη ζωή της.
"Η δική μου παρέμβαση δεν έχει κομματικό ή παραταξιακό χαρακτήρα . Αφορά ένα περιστατικό, που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Για μένα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να εισάγουμε στη ΜΕΘ γιατί έχουμε μόνο έξι κρεβάτια σε λειτουργία, μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα. Γιατί ένας γιατρός να απολογείται για πράγματα που δεν μπορεί να εκτελέσει;" αναρωτήθηκε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ .Τριανταφύλου, προσθέτοντας πως το νοσοκομείο της Ρόδου πρέπει να διαθέτει και Μονάδα Άμεσης Φροντίδας για την κάλυψη των σοβαρών περιστατικών.
Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τόνισε ακόμη πως αν η ΜΕΘ διέθετε περισσότερα κρεβάτια, θα μειώνονταν και το κόστος των διακομιδών που τώρα είναι μεγάλο. Ως παράδειγμα ο κ Τριανταφύλλου ανέφερε την περίπτωση μιας και μόνο διακομιδής που κόστισε το ποσό των 30.000 ευρώ!
"Να δεχθείτε την παραίτηση μου γιατί δεν εισακούομαι ως νομαρχιακός σύμβουλος . Από τη στιγμή που το κεντρικό κράτος δεν μας ακούει δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω"είπε…
Ποιος ξέρει; Αν τα παραδείγματα πολιτικής ευθυξίας ήταν περισσότερα σ’ αυτόν τον τόπο, σ’ αυτή τη χώρα, ίσως πολλά από τα κακώς κείμενα να είχαν αντιμετωπισθεί. Ποιος ξέρει….
Τραγική ειρωνία! Σχεδόν την ίδια ώρα που το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δωδεκανήσου συζητούσε για τα αδιέξοδα στον τομέα της Υγείας, με επίκεντρο το Νοσοκομείο της Ρόδου, ένα νεογνό κατάληγε στο Νοσοκομείο της Κω (του νησιού του Ιπποκράτη, του νησιού που γεννήθηκε η Ιατρική). Ένα Νοσοκομείο το οποίο εδώ και δύο χρόνια παραμένει χωρίς αυτήν την εξαιρετικά σπάνια και δυσεύρετη ειδικότητα του …παιδιάτρου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...