M A N I E R
this site the web

Οικονομία και αγορές αντί πολιτικής

Rena Diakidi: 
Στη διεθνή οικονομική κρίση αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist σημειώνοντας ότι ένα χρόνο μετά την κρίση οι κυβερνήσεις δεν έχουν πάρει τα μαθήματα που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να επικρατεί ακόμη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν προβάδισμα έναντι της πολιτικής. Και κατέληξε: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι οικονομικό αλλά και πολιτικό».

Τι ήθελε να πει ο πρωθυπουργός; Σήμερα η πολιτική στην ΕΕ έχει υποχωρήσει κατά κράτος έναντι της οικονομίας. Οι πολιτικοί λεναντι των τεχνοκρατών. Οι πολιτικές υπαγορεύονται από τα οικονομικά συμφέροντα και αυτά κατ' ουσίαν υπηρετούν. Όταν ο Παπανδρέου, μόλις έγινε πρωθυπουργός έδειξε ότι θέλει να ανατρέψει αυτήν την "φιλοσοφία" και να ασκήσει οικονομική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της χώρας του, τον έστησαν στον τοίχο και του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Για του λόγου το αληθές, την επόμενη μέρα μας επέβαλαν διευθυντήριο. Ενέκριναν το ΠΣΑ υπό την προϋπόθεση μιας πρωτοφανούς αυστηρότητας επιτήρησης, προκειμένου να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις... Και από το φόβο ότι το παράδειγμα Παπανδρέου θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες του Μεσογειακού νότου (PIGS)

Ποιός κυβερνά τον κόσμο; Ποιος κάνει κουμάντο στην ΕΕ; Το χρήμα φυσικά και όλοι οι υποτιθέμενοι μεγαλόσχημοι "πολιτικοί" της ΕΕ στην υπηρεσία του.
Είναι δομικό το πρόβλημα της ΕΕ. Είναι ένωση νομισματική και τίποτα άλλο.... Συνασπισμός τεχνοκρατών, με τους πολιτικούς - όσους απέμειναν - σε ρόλο υπηρετικού προσωπικού.
Από εκεί ξεκινούν όλα....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...