M A N I E R
this site the web

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου αναμένονται βροχές, καταιγίδες και Χιονιά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Γρήγορη βελτίωση του καιρού αναμένεται Από τα δυτικά. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, πιθανώς μέχρι και 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και Χιονιά στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μείον 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 03 έως 05. Στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας αλλά και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα Γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους από μείον 03 έως 06.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές, πιθανώς καταιγίδες και Χιονιά στα ορεινά και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από μηδέν (00) έως 10 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 και στα βόρεια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Στην Αττική τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και Χιονιά στα ορεινά, Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...