M A N I E R
this site the web

Αναβαθμίζει το ηγετικό προφίλ του. Δεν βιάζεται να κυβερνήσει.

Rena Diakidi: Συναίνεση με αιτία

Την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει επώδυνα αλλά σωστά μέτρα εξέφρασε από τη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και είναι ίσως η πρώτη φορά που τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λειτουργούν συναινετικά.
Η στάση του κ. Σαμαρά είναι ωστόσο ερμηνεύσιμη και καθόλου τυχαία.
Κατ’ αρχήν γνωρίζει ότι μια στάση συναινετική στην πρωτοφανώς δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, του προσθέτει πολιτικά και αναβαθμίζει το ηγετικό προφίλ του.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν βιάζεται να κυβερνήσει (ό,τι συνέβη με τον Γιώργο Παπανδρέου το 2004), ακριβώς λόγω της οικονομικής κατάστασης. Γι αυτόν είναι ευτυχής συγκυρία που ανέλαβε τα ηνία του κόμματός του, ενώ η καυτές πατάτες βρίσκονται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας στη σταδιακή φθορά της κυβέρνησης.
Το ότι δεν βιάζεται να κυβερνήσει αλλά προσβλέπει στην επόμενη μέρα, φάνηκε και από τις δηλώσεις του στη Βουλή: «Αν τη θέλετε (τη συναίνεση), θα την έχετε από μας. Αλλά πρέπει να δείξετε ότι τη θέλετε. Αν δεν τη θέλετε, τότε το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας, όχι στα δικά μας. Και θα συμπαρασύρει εσάς. Όχι εμάς. Η Νέα Δημοκρατία δεν κερδοσκοπεί πολιτικά στις δυσκολίες της κυβέρνησης. Δεν καραδοκεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη και την αναπόφευκτη φθορά της. Εμείς δεν θέλουμε να καταρρεύσει η χώρα. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε αύριο σε ερείπια» είπε ο κ. Σαμαράς, οποίος έχει και ένα τρίτο λόγο να εμφανίζεται συναινετικός. Θέλει να κερδίσει χρόνο για να αναδιατάξει πρώτα και κύρια το ίδιο του το κόμμα. Κι εκεί έχει πολλή και δύσκολη δουλειά να κάνει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...