M A N I E R
this site the web

Βιβλίο 250 ... κιλών!

Το Περού φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο, με ένα αντίτυπο βάρους 250 κιλών, που παρουσιάζεται στην Έκθεση Βιβλίου στην Αβάνα.

 

  Ένα βιβλίο μήκους 3,20 μ και πλάτους 2 μ, με βάρος 250 κιλών, εκτίθεται από σήμερα στο περίπτερο του Περού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην Αβάνα, με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες στη σχετική κατηγορία.
Το εικονογραφημένο βιβλίο 160 σελίδων, με τίτλο «Τα καλλίτερα της Παγκόσμιας σκέψης», ερανίζει σκέψεις και αφορισμούς από 2.000 συγγραφείς και στοχαστές, από τον Κομφούκιο έως τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Σαίξπηρ, τον Γκάντι, ή τη Μητέρα Τερέζα, τονίζουν οι δημοσιογράφοι.

Το βιβλίο εκτίθεται στο ιστορικό κάστρο της Καμπάνια, έδρας της 19ης Έκθεσης Βιβλίου της κουβανικής πρωτεύουσας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Εκδότης του γιγάντιου βιβλίου είναι ο περουβιανός οίκος «Τα μικρότερα βιβλία του κόσμου», ο οποίος μετά την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο βιβλίο τώρα φιλοδοξεί να εκδώσει και το μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τον περουβιανό πρεσβευτή στην Κούβα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα ρεκόρ Γκίνες για να καταγραφεί το βιβλίο με τους αφορισμούς ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...