M A N I E R
this site the web

Η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι οι εθνικές και οι έκτακτες ενισχύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.


«Θα υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της χώρας μας ώστε να μην έχουμε δημοσιονομική επιβάρυνση και πρόστιμα», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, με αφορμή προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας για το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πέρυσι ο κ. Χατζηγάκης στους Έλληνες αγρότες.Στην προσφυγή εναντίον της χώρας μας έχει ενταχθεί και το ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πρόπερσι ο κ. Κοντός στους συνεταιρισμούς.Η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι οι εθνικές και οι έκτακτες ενισχύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα των αγροτών και γι' αυτό η κυβέρνηση επιμένει στις θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το εισόδημα του αγρότη και θα εξυγιάνουν τον αγροτικό χώρο.Στο μεταξύ, κρίσιμη είναι η συνάντηση της Κ. Μπατζελή με τους αγρότες το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη νέα πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η υπουργός.Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου θα καταβληθούν το σύνολο των επιδοτήσεων στους αγρότες όλης της χώρας.Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, σχετικά με τις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας, ο κ. Καρχιμάκης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν οι επιδοτήσεις» και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απορροφάται κάθε ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, πράγμα για το οποίο απαιτείται η ψηφιοποίηση.
Επίσης, ο κ. Καρχιμανάκης επέρριψε τις ευθύνες για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία και κατηγόρησε για χρόνια πολιτική αδράνεια.
Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να καταγγέλλει την πολιτική της.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, την ίδια στιγμή που η Κομισιόν ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τις αντισταθμιστικές πληρωμές – που αγγίζουν τα 425 εκατομμύρια ευρώ – και οι οποίες καταβλήθηκαν από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων το 2008 και το 2009.
Στο μεταξύ χθες, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα δίνουμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη».
Τα αγροτικά μπλόκα προκάλεσαν και νέα αντίδραση από τη Βουλγαρία, χθες. Με επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που απέστειλε το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο, επισημαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνο - βουλγαρικά σύνορα προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου και κατά συνέπεια στις διμερείς εμπορικές σχέσεις.
Στο μεταξύ, συνάντηση με την Κατερίνα Μπατζελή θα έχουν στις 17:00 οι αγρότες των Γρεβενών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...