M A N I E R
this site the web

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα το επόμενο διήμερο!!!


Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας από το πρωί της Δευτέρας.Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας από το πρωί της Δευτέρας. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική το οποίο θα κινηθεί Ανατολικά και θα επιδεινώσει τον καιρό αρχικά στα Δυτικά διαμερίσματα και μετέπειτα σε ολόκληρη την χώρα .

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής θα είναι οι ισχυρές βροχές αλλά και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς επίσης και η ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων. Με την περαιτέρω κίνηση του χαμηλού προς το Αιγαίο θα ευνοηθεί η κάθοδος ακόμα πιο ψυχρών αερίων μαζών από την βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα την στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα παρόλο που θα έχουν τοπικό χαρακτήρα αναμένουμε να συνεχιστούν και την Τρίτη κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής χώρας. Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα Δυτικά. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε από την Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...