M A N I E R
this site the web

Ίσα ρε Λάκη...
Ο Λάκης Λαζόπουλος έγινε Στάθης Ψάλτης, που θέλει να γίνει Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος θέλει να γίνει Αριστοφάνης, στη θέση του Αριστοφάνη.
Θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχει αυτό, και τους προβάλλει ανελλιπώς στις εκπομπές του, όπως χθες βράδυ, που έβαλε κωλοδάχτυλο στον Πρωθυπουργό με ένα κακοφτιαγμένο βιντεάκι.
Και κωλοδάχτυλο και προχειροδουλειά.Προχειροδουλειά, γιατί έχει και το θέατρο που απορροφά τον χρόνο του, μια και είναι άνθρωπος της τέχνης.
Ή μήπως είναι άνθρωπος του χρόνου που απορροφά την τέχνη;
Πάντως, δεν προλαβαίνει.Και καλά η προχειροδουλειά, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος που πουλάει τα σκουπίδια του πανάκριβα στην τηλεόραση.Αλλά να βάζει κωλοδάχτυλο σε έντεκα εκατομμύρια Έλληνες;Γιατί όταν κωλοχεριάζεις τον Πρωθυπουργό μιας χώρας Λάκη μας/Στάθη μας/ξαναλάκη μας /και Αριστοφάνη μας, αυτό γίνεται, κωλοχεριάζεις τους πάντες.Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβεις.όταν ο Λάκης που έγινε Στάθης, που θέλει να γίνει ό,τι σκατά θέλει να γίνει, πρόβαλλε για αστείο τη δραματική υπόθεση μιας υπέρβαρης γυναίκας, που καταπλάκωσε και σκότωσε τον άντρα της. Εντάξει Λάκη μας, μπορεί να είσαι κάφρος όπως και πολλοί άλλοι που έκαναν πλάκα στην παρέα για τη χοντρή που έλιωσε τον άντρα της στον καναπέ  Αλλά Λάκη μας, εσύ ο δημιουργός, ο συγγραφέας, ο άνθρωπος του θεάτρου και της τέχνης, ο "Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν στη θέση αυτού που ήμουν" πόσο τελειωμένος είσαι ώστε να κονομάς, να παίρνεις φράγκα δηλαδή, χρήμα ζεστό και μπόλικο, από το δράμα δυο ανθρώπων;
Πόσο μηδέν, πόσο κενό, και πόσο τίποτα έχεις γίνει;                                                                            Φτιάχνεις μονάχα "Ανθούλες" πια, και οι "Ανθούλες" σου εσένα.    Αναρωτιέμαι τι έχει γίνει με τους "Δέκα μικρούς Μήτσους".
Τους έφαγες κι αυτούς, ή σ΄ έφαγαν εκείνοι;
Ένα από τα δυο, μια και δεν ήτανε "Ανθούλες"                                                                   ΥΓ.
Η αναφορά στον Στάθη Ψάλτη έγινε για το είδος της τέχνης και τον τρόπο που την υπηρετεί.Ίσως και να ήταν ατυχής η αναφορά όμως, μια και ο Λαζόπουλος δεν υπηρετεί πλέον την τέχνη, αλλά η τέχνη εκείνον, με το ζόρι.
από tsaousa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...